Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-09@02:19:09 GMT

آبله مرغان در کودکان را چگونه درمان کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۲۶۱۹۷

آبله مرغان در کودکان را چگونه درمان کنیم؟

خبرگزاری میزان- متخصص کودکان و فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی کودکان گفت:آبله‌مرغان بیماری ویروسی و عفونی حاد است که در فصل پاییز آمار مبتلایان به این بیماری افزایش پیدا می‌کند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، همچنین این بیماری خودش را با علایمی نظیر تب و به وجود آمدن رنگدانه‌های قرمز بر روی پوست نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حسین معصومی اصل متخصص کودکان و فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی کودکان برای پاسخگویی به سؤالات مخاطبان، مهمان خبرگزاری فارس بود.

 

در ادامه می‌توانید مشروح این پرسش و پاسخ را بخوانید:

 

س: علت بروز زردی نوزادان چیست و این بیماری را چگونه درمان کنیم؟

 

ـ زردی نوزادان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های این دوره از زندگی محسوب می‌شود و این بیماری به دو دسته زردی‌های فیزیولوژیک یا پاتولوژیک تقسیم می‌شود اکثر نوزادان در دوران شیرخواری زردی را تجربه می‌ کنند و اغلب توصیه پزشکان به والدین این است که از خوددرمانی پرهیز کنند. همچنین در مواقعی مشاهده می‌شود که خانواده‌ها برای درمان زردی نوزاد اقدام به حجامت گوش می‌کنند که این موضوع هیچ تأثیری بر درمان زردی ندارد.

 

شایع‌ترین علت زرد شدن نوزاد عدم تکامل سیستم آنزیمی کودک است که باید رنگدانه‌ها را تجزیه و از بدن دفع کند و با بالا رفتن سن این سیستم تکامل پیدا می‌کند. باید بلافاصله پس از مشاهده زردی در نوزاد به پزشک مراجعه کنیم به دلیل اینکه ممکن است زردی به حد زیادی بالا برود و به عدد 20 تا 25 برسد که این موضوع می‌تواند باعث تشنج کودک شود همچنین در مواقعی پس از تشنج کودکان دچار معلولیت می‌شوند.

 

 

 

تغذیه با شیر مادر بهترین درمان برای زردی است و هر چه تغذیه با این شیر بیشتر باشد زردی سریع‌تر از بدن نوزاد دفع می‌شود. در مواردی نیز درمان با مهتابی در منزل یا بیمارستان استفاده می‌شود همچنین در برخی از موارد که زردی در حد بالایی قرار دارد باید خون نوزاد را تعویض کنیم.

 

در موارد بسیار نادری ممکن است دوره درمانی زردی به دلیل بیماری‌های متابولیک یا ژنتیکی طولانی شود اما به طور معمول درمان این بیماری حدود یک هفته طول می‌کشد.

 

س: برای درمان آبله‌مرغان کودکان چه روشی را پیشنهاد می‌کنید؟

 

آبله‌مرغان بیماری ویروسی و عفونی حاد است که در فصل پاییز آمار مبتلایان به این بیماری افزایش پیدا می‌کند. همچنین این بیماری خودش را با علایمی نظیر تب و به وجود آمدن رنگدانه‌های قرمز بر روی پوست نشان می‌دهد.

 

این دانه‌های قرمز رنگ تاولی است و معمولاً دوره درمان آنها یک هفته طول می‌کشد اما باید دلیل اصلی بروز ‌آبله‌مرغان بررسی شود.

 

آبله‌مرغان در کودکانی که از سیستم ایمنی نرمال برخوردار هستند نیاز به درمان ندارد و با مصرف برخی از داروهای تب‌بر و پمادهای ضدخارش می‌تواند به بهبود یافتن بیمار کمک کرد. همچنین در مواقعی که این بیماری حادتر است می‌‌توان با آنتی‌بیوتیک‌ها و تحت‌نظر پزشک بیمار را درمان کرد.

 

شست‌وشوی بدن کودک به صورت روزانه توصیه می‌شود و این امر احتمال عفونت‌های ثانویه را کاهش می‌دهد. در مواردی که کودک از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار است نیز از درمان‌های اختصاصی استفاده می‌کنند.

 

اصولاً توصیه می‌شود زمانی که کودکی به بیماری آبله‌مرغان دچار می‌شود در منزل استراحت کند زیرا این بیماری واگیر بوده و ممکن است در مدرسه یا مهدکودک به سایر کودکان انتقال یابد همچنین مادرهای باردار باید به شدت از تماس با فردی که دچار آبله‌مرغان شده است خودداری کند زیرا ممکن است جنین آنها مبتلا به آبله‌مرغان شود و این جنین ناقص یا سقط شود.

 

س: در خصوص بیماری اوریون توضیح دهید؟ علایم این بیماری را بیان کنید؟

 

ـ بیماری اوریون بیماری ویروسی است که غدد بزاقی را درگیر می‌کند پس باعث تورم غدد بناگوشی بدن و همچنین درد سر و بروز سرفه می‌شود. خوشبختانه از سال 82 با انجام واکسیناسیون‌های سراسری تعداد مبتلایان به این بیماری به شدت کاهش پیدا کرده است. به طور کلی استراحت کردن کمک زیادی به درمان این بیماری می‌کند.

 

س: علت بروز تب شدید در نوزادان چیست؟

 

ـ‌ یکی از اصلی‌ترین علت بروز تب شدید در نوزادان بیماری‌های عفونی می‌باشد که در این موارد نیز به خانواده‌ها توصیه می‌شود از خوددرمانی پرهیز کنند. استفاده از استامینوفن و پاشویه کودک می‌تواند باعث کاهش یافتن تب شود. همچنین برخی دیگر از بیماری‌ها نیز می‌تواند با علایم تب خود را نشان دهد.

 

س: کدام نوع برند واکسن آنفلوانزا را توصیه می‌کنید؟

 

ـ واکسن‌های آنفلوانزا در سطح بازار با برندهای مختلف توزیع شده است که از لحاظ کیفیت هیچ تفاوتی با هم ندارند. زیرا محتوا و فرمول این واکسن‌ها را سازمان جهانی بهداشت تهیه و به کارخانه‌های سرم‌سازی ارائه می‌کند.

 

تمام واکسن‌های موجود در بازار مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت و همچنین سازمان غذا و داروی کشور است لذا به طور کلی تمام آنها دارای اعتبار بوده و از لحاظ کیفی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.

 

س: شایع‌ترین بیماری‌های پوستی کودکان کدامند؟

 

ـ می‌توان از اگزوماها به عنوان شایع‌ترین بیماری پوستی کودکان نام برد که در مواقعی این بیماری‌ها زمینه ارثی دارد همچنین برخی بیماری‌های باکتریال مانند زرد زخم در بیماری‌هایی نظیر تب‌خال در کودکان از جمله شایع‌ترین بیماری‌هایی هستند که در سنین کودکی بروز می‌کند.

 

س: علت آبریزش بینی کودکان چیست و برای درمان باید چه کرد؟

 

ـ معمولاً آبریزش یکی از علایم سرماخوردگی است که با برطرف شدن این بیماری آبریزش نیز برطرف می‌شود اما اگر با درمان سرماخوردگی آبریزش همچنان قطع نشده بود می‌توان با استفاده از داروهای ضدآلرژی و کم کردن مواد آلرژی‌زا در محیط یا غذا آبریزش را متوقف کرد.

 

س: آیا تجویز گیاهان دارویی را برای نوزادان منطقی می‌دانید؟

 

ـ حدود 70 درصد از داروهای سطح بازار منشأ گیاهی دارند اما ماده مؤثر آنها فرموله شده و به صورت دارو در اختیار بیمار قرار می‌گیرد. داروهایی که از عطاری‌ها تهیه می‌شود باید به صورت بسته‌بندی و همچنین با تجویز پزشک باشد. از آنجا که بدن کودکان بسیار حساس است و پزشک با توجه به وزن کودک برای آنها دارو تجویز می‌کند استفاده از گیاهان دارویی که در عطاری‌ها توسط برخی افراد غیرمتخصص تجویز می‌شود توصیه نمی‌‌کنم.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۲۶۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!

بهار معینی، درباره کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) که در اردیبهشت سال جاری برگزار می‌شود، گفت: این دوره نخستین کنگره نوروانکولوژی کودکان در ایران است. البته پیش از این کنگره‌های بین‌المللی انکولوژی کودکان در ایران برگزار شده بود اما امسال به صورت ویژه به رویکرد چند تخصصی در تومورهای مغزی کودکان پرداخته شده و چالش‌های این روش درمان بررسی می‌شود.

وی افزود: در سخنرانی ام بر چالش‌های درمانی تومورهای ژرم سل بر موارد تجربی خود در میان کودکان تحت درمان در بیمارستان محک، متمرکز خواهم بود. تومور ژرم سل مغزی در اطفال بعد از تومورهای مدولوبلاستوما و اپاندیموم شیوع کمتری دارد؛ اما دلیل اهمیت بررسی آن، شناسایی انواع چالش در مسیر درمان‌هایی است که این نوع از تومور مغزی برای کودکان ایجاد می‌کند.

این رادیوانکولوژیست ادامه داد: برنامه‌های درمانی تومورهای ژرم سل مغزی اکنون در دنیا به‌روز شده و شیوه‌های درمانی آن تغییرات بسیاری کرده است. در روش‌های جدید تا جای ممکن استفاده از رادیوتراپی برای درمان محدود شده است چون پیش از این درمان رادیوتراپی به صورت کامل بر کودکان مبتلا به تومور ژرم سل انجام می‌شد و حتی درمان ستون فقرات همزمان با درمان تومور مغزی در کودکان انجام می‌گرفت اما امروزه به دلیل عوارض این شیوه درمانی، برنامه درمانی تغییر کرده است.

به گفته معینی، در برنامه درمانی جدیدِ تومورهای ژرم سل مغزی کودکان، از روش شیمی‌درمانی خاصی برای بیماران استفاده می‌شود و بر اساس پاسخ درمانی دریافت شده، رادیوتراپی حذف و بر درمان مغز تمرکز می‌شود. پیش از این باید همه بطن‌های مغزی درمان می‌شد، اما امروزه حتی میزان اشعه‌دهی بر بطن‌های مغز محدود شده است.

وی گفت: تومورهای ژرم سل در بخش پینه‌آل و سوبریال مغزی قرار دارند و استفاده از رادیوتراپی در درمان آن ها، عوارض جانبی بر هورمون‌های رشد کودک به جای خواهد گذاشت. از سوی دیگر برخی از کودکان مبتلا به تومورهای ژرم سل در اوایل نوجوانی هستند و به همین دلیل ممکن است دچار اختلال در روند رشد خود شوند.

معینی ادامه داد: همچنین اگر دوز استفاده از اشعه‌دهی در روش درمانی رادیوتراپی برای درمان تومورهای مغزی کودکان از میزان مشخصی بیشتر شود، موجب کاهش هوش کودک می‌شود. بنابراین تا جای ممکن تلاش می‌شود عوارض درمانی شیمی‌درمانی و رادیوتراپی محدود شود.

این رادیوانکولوژیست یادآور شد: متأسفانه بیشتر مراکز درمانی در ایران هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنند در حالی که از این روش درمانی به ویژه در کشور کانادا و بیمارستان‌هایی مانند سیک‌کیدز، دیگر استفاده نمی‌شود. متخصصانی مانند دکتر اوته بارتلز از کشور کانادا، سال‌ها است بر درمان تومورهای ژرم سل تحقیق می‌کنند و در این دوره از کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان حضور دارند و درباره چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان سخنرانی می‌کنند.

معینی با بیان اینکه رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان موجب به‌روز شدن دانش همه متخصصان مربوطه در درمان می‌شود گفت: پیش از این ممکن بود هر یک از متخصصان در درمان تومورهای مغزی کودکان از یک برنامه‌ درمانی متفاوت استفاده کنند، اما طی جلسات چند تخصصی تمامی اطلاعات متخصصان در درمان به صورت یکپارچه به‌روز می‌شود. بنابراین در این دوره از کنگره انکولوژی کودکان با توجه به برگزاری جلسات چند تخصصی بین همه متخصصان، می‌توان از داده‌های مشترک تجربی برای انتقال دانش و به روزرسانی اطلاعات استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بیمه‌بودن شرط درمان رایگان کودکان زیر هفت سال
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد
  • بودجه مورد نیاز برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند