Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@21:56:16 GMT

ويروسي وحشتناک که سلامت کودکان را نشانه مي‌گيرد

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۶۹۸۰۳

ويروسي وحشتناک که سلامت کودکان را نشانه مي‌گيرد

خبرگزاري آريا - آبله مرغان عفونت بسيار مسري با منشا ويروس واريسلا زوستر است که از طريق عطسه، سرفه و تماس مستقيم با مايع داخل تاول‌هاي راش پوست پخش مي‌شود.
به گزارش خبرگزاري آريا از باشگاه خبرنگاران جوان، آبله مرغان عفونتي شديد است که بر اثر ويروس واريسلا زوستر به فرد منتقل شده و از راه عطسه، سرفه و تماس مستقيم با مايع داخل تاول‌هاي راش پوست گريبان‌گير ساير افراد خواهد شد؛ نوعي بيماري‌ شايع دوران کودکي که اگرچه در بزرگسالان کمتر رخ مي‌دهد اما اثراتي به مراتب خطرناک‌تر بر جا مي‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آبله مرغان به‌طور معمول در کودکان تندرست، بيماري خفيف و کوتاه مدت است،‌ اما در برخي موارد همين بيماري مي‌تواند به بروز بيماري‌هاي وخيم تر مانند عفونت‌هاي باکتر ياي پوست که خود منجر به باقي ماندن جاي زخم‌ها مي‌شود، ذات الريه و يا التهاب مغزي منجر شود.
بزرگسالان Ž که آبله مرغان مي‌گيرند، به‌طورمعمول علائم بيماري را با شدتي بيشتر تجربه مي‌کنند، همچنين ابتلا به آبله مرغان در دوران بارداري مي‌تواند خطري بزرگ براي جنين Š به همراه داشته باشد. در حالت کلي بايد گفت آبله مرغان مي‌تواند سبب بيماري شديد و حتي › مرگ شود.
دوره نهفته آبله مرغان 10 تا 21 روز است، که در پي Ž آن ابتدا راشي پوستي › به‌همراه دانه‌هاي کوچک سرخ نمايان مي‌شود و بعد طي چند ساعت تبديل به تاول مي‌شود، اين دانه‌هاي سرخ به‌طورمعمول در بالا تنه، صورت و ديگر نقاط بدن ظاهر مي‌شوند.
اکثر افراد مبتلا به آبله مرغان دچار تب و احساس ناخوشي مي‌شوند و ممکن است خارش شديد را تجربه کنند؛ هر فردي که هرگز دچار آبله مرغان نشده باشد، مي‌تواند به آن ابتلا پيدا کند، پيش از برنامه واکسن آبله مرغان، حدود 75 درصد مردم پيش از سن 12 سالگي مبتلا به آبله مرغان مي‌شدند.
سعيد شفيعيان عضو هيئت علمي پژوهشگاه رويان و سرپرست گروه پوست پژوهشگاه رويان و متخصص پوست و مو رويان اظهار کرد: آبله مرغان بيماري ويروسي شناخته شده‌اي با سابقه طولاني است و مي‌توان گفت از اوايل پيدايش انسان اين بيماري وجود داشته است و قدمت خيلي طولاني دارد؛ آبله مرغان از راه تنفس منتقل مي‌شود اگر فردي به اين بيماري مبتلا نشده باشد کنار فردي که مبتلا به آبله مرغان است به اين بيماري مبتلا خواهد شد.
وي بيان کرد: ذرات تنفسي آلوده به ويروس آبله مرغان از طريق هوا وارد مخاط بيني و جذب خون شده و در غدد لنفاوي مي‌رود و زماني که ويروس در محل‌ها قرار گرفت، شروع به تکثير مي‌کند اين تکثير از هفتالي 14 روز طول مي‌کشد و زماني که ويروس به تعداد کافي برسد تکثير ادامه پيدا مي‌‌کند که به اين دوره، دوره نهفتگي يا کمون مي‌گويند، پس از آن علامت‌هايي در بدن پديدار مي‌شود که بيشتر درد در ناحيه گردن است.
ضايعات پوستي پيامد ابتلا به آبله مرغان
عضو هيئت علمي پژوهشگاه رويان با اشاره به اينکه برخي از ضايعات آبله مرغان به صورت پوستي بروز مي‌کنند، گفت: ضايعات آبله مرغان کليه نقاط بدن را درگير مي‌کند، اين ضايعات قرمز رنگ هستند و گاهي به صورت تاول خود را نشان مي‌دهند و بعد زخم مي‌شوند که به اين زخم‌ها کراست نيز مي‌گويند.
شفيعيان ادامه داد: با توجه به اينکه آبله مرغان بيماري عميقي نيست از اين رو خيلي جاي بر پوست نمي‌گذارد؛ در افرادي که رنگ زمينه پوستشان تيره است جاي آبله تيره‌تر خواهد بود؛ کراست‌ها در عرض چند هفته مرتفع مي‌شوند.
وي تشريح کرد: فرو رفتگي مشکل بعدي آبله مرغان است که در اين حالت اگر ضايعات عميق باشند خود ضايعه عفونت پيدا مي‌کند و در نهايت اگر توسط فرد دستکاري شده باشد اين فرورفتگي‌ها برجاي خواهند ماند؛ براي درمان هر چه سريع‌تر از ليزر استفاده مي‌کنيم وگرنه به صورت دائمي خواهد ماند، در برخي مواقع از درمان دارويي نيز استفاده مي‌شود، اما اين نوع درمان تنها تا حدودي جاي فرورفتگي را درمان مي‌کند.
عضو هيئت علمي پژوهشگاه رويان افزود: مشکل بعدي آبله مرغان اين است که در محلي که آبله مرغان زده ضايعات عميق، هم‌رنگ پوست و يا بدون رنگ خواهد بود؛ بعد از اينکه کراست افتاد درمان دارويي شروع مي‌شود که با درمان دارويي بهبود پيدا مي‌کند، ولي در بيشتر موارد آثاري از رنگ باقي خواهد ماند.
شفيعيان ادامه داد: مشکل بعدي در آبله مرغان اسکار هيپرتونيک و کلوئيد است؛ ضايعاتي عميق که بعد از گذشت چند هفته از سطح پوست برجسته‌تر مي‌شوند، اگر اين ضايعات خفيف باشد به آن اسکار هيپرتونيک مي‌گويند و اگر شديد باشد به آن کلوئيد گفته مي‌شود، محل شايع اين نوع ضايعات قفسه سينه، پشت و ناحيه پايين صورت و گردن است، به محض مشاهده اين ضايعات درمان دارويي و ليزر شروع مي‌شود و چون ضايعات شديدي هستند آثار به جاي مي‌گذارند.
وي يادآوري کرد: آبله مرغان ممکن است علاوه بر ناحيه پوستي اطراف پوست را نيز درگير کند، به طور مثال اگر در اطراف چشم باشد ممکن است به قرنيه چشم هم اثابت کند که درمان آن را متخصص چشم پزشک انجام مي‌دهد؛ آبله مرغان بيماري است که خود به خود بهبود مي‌يابد و به ندرت عوارض به همراه دارد.
جعفر غفارزاده متخصص طب سنتي درباره بيماري آبله مرغان اظهار کرد: بيماري آبله مرغان نيز منشا ويروسي دارد و بيشتر در بهار شيوعي بيشتر دارد؛ بيشتر کودکان در سن مدرسه دچار اين بيماري مي‌شوند؛ بيماري سرايت کننده‌ که ممکن است تعداد زيادي افراد به آن مبتلا شوند.
وي با اشاره به اينکه آبله مرغان جوش‌هاي آب دار بر روي بدن ايجاد مي‌کند، گفت: فردي که دچار آبله مرغان شده است دچار تب و احساس خارش شديد مي‌شود؛ اين بيماري پس از گذشت يک الي 2 هفته در صورت انجام دقيق مراقبت‌هاي درماني بهبود پيدا مي‌کند.
غفارزاده درباره علائم آبله مرغان، گفت: رخوت و بيحالي، تب، جوش‌هايي در صورت نشانه آبله مرغان است؛ در ابتدا دانه‌هايي ريز نمايان مي‌شود و بعد به تاول‌هايي تبديل مي‌شود و بعد آن زخم خوب مي‌شود، زماني که تاول‌ها خشک شوند امکان سرايت بيماري کم مي‌شود.
اين متخصص طب سنتي درباره راه‌کاري درماني آبله مرغان در طب سنتي، ادامه داد: زماني که جوش‌ها و تاول‌ها خارش دارد مي‌توان از داروهاي موضعي سدر و مورد و روغن گل محمدي استفاده کرد؛ براي درمان تب در دوران بيماري مي‌توان از ماءالشعير طبي، عناب، خاک شير و شکر سرخ استفاده کرد.
وي تشريح کرد: در اغلب موارد جاي تاول در صورت و اندام‌ها باقي نمي‌ماند و بايد دقت کرد که به هيچ عنوان نبايد آنها در صورت دستکاري و کند؛ پزشکان براي درمان جاي جوش از تيکه برداري و خال برداري استفاده مي‌کنند و همچنين حجامت نيز در درمان مفيد است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۹۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند

آفتاب‌‌نیوز :

 حسین فرشیدی، در همایش پویش ملی سلامت دهان و دندان، گفت: بسیاری از بیماری‌ها از جمله فراموشی و سرطان بر اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.

وی افزود: باید به سبک زندگی سالم برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های غیر واگیر در زمینه بیماری‌های دهان و دندان توجه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: نباید فقط به شناسایی بیماری‌های غیر واگیر و درمان آن اکتفا کرد بلکه باید از ابتلای دیگر هم‌وطنان به این بیماری‌ها از جمله بیماری‌های دهان و دندان پیشگیری کرد.

فرشیدی افزود: باید همانند غربالگری فشار خون و دیابت که پارسال در کشور انجام شد بیماری‌های دهان و دندان نیز در شبکه نظام سلامت غربالگری شود تا توجه مردم به این بیماری و روش‌های پیشگیری از آن جلب شود.

وی گفت: هزینه درمان بیماری‌های دهان و دندان بالاست، زیرا در طول سال‌ها این بیماری‌ها ایجاد شده و درمان نشده باقی مانده است، از این رو باید به خود مراقبتی و توجه به سلامت دهان و دندان در برنامه سلامت خانواده توجه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت در تأمین تجهیزات و پشتیبانی از ارتقای سلامت خانواده و افزایش سلامت دهان و دندان با هدف پیشگیری از ابتلاء به این نوع بیماری‌ها آماده همکاری است.

فرشیدی افزود: استفاده از هوش مصنوعی به ویژه برای تشخیص عکس‌های پزشکی در ارتقای سلامت دهان و دندان کشور مفید خواهد بود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد
  • بودجه مورد نیاز برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند