Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@15:22:21 GMT

علائم و راهکارهاى درمان آبله مرغان

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۶۹۹۸۹

آبله مرغان عفونت بسیار مسری با منشا ویروس واریسلا زوستر است که از طریق عطسه، سرفه و تماس مستقیم با مایع داخل تاول‌های راش پوست پخش می‌شود. ناطقان: آبله مرغان عفونتی شدید است که بر اثر ویروس واریسلا زوستر به فرد منتقل شده و از راه عطسه، سرفه و تماس مستقیم با مایع داخل تاول‌های راش پوست › گریبان‌گیر سایر افراد خواهد شد؛ نوعی بیماری‌ شایع دوران کودکی که اگرچه در بزرگسالان کمتر رخ می‌دهد اما اثراتی به مراتب خطرناک‌تر بر جا می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آبله مرغان به‌طور معمول در کودکان تندرست، بیماری خفیف و کوتاه مدت است،‌ اما در برخی موارد همین بیماری می‌تواند به بروز بیماری‌های وخیم تر مانند عفونت‌های باکتریای پوست که خود منجر به باقی ماندن جای زخم‌ها می‌شود، ذات الریه و یا التهاب مغزی منجر شود.

بزرگسالان Ž که آبله مرغان می‌گیرند، به‌طورمعمول علائم بیماری را با شدتی بیشتر تجربه می‌کنند، همچنین ابتلا به آبله مرغان در دوران بارداری می‌تواند خطری بزرگ برای جنین Š به همراه داشته باشد. در حالت کلی باید گفت آبله مرغان می‌تواند سبب بیماری شدید و حتی › مرگ شود.

دوره نهفته آبله مرغان ۱۰ تا ۲۱ روز است، که در پی Ž آن ابتدا راشی پوستی › به‌همراه دانه‌های کوچک سرخ نمایان می‌شود و بعد طی چند ساعت تبدیل به تاول می‌شود، این دانه‌های سرخ به‌طورمعمول در بالا تنه، صورت و دیگر نقاط بدن ظاهر می‌شوند.

اکثر افراد مبتلا به آبله مرغان دچار تب و احساس ناخوشی می‌شوند و ممکن است خارش شدید را تجربه کنند؛ هر فردی که هرگز دچار آبله مرغان نشده باشد، می‌تواند به آن ابتلا پیدا کند، پیش از برنامه واکسن آبله مرغان، حدود ۷۵ درصد مردم پیش از سن ۱۲ سالگی مبتلا به آبله مرغان می‌شدند.

سعید شفیعیان عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان و سرپرست گروه پوست پژوهشگاه رویان و متخصص پوست و مو رویان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: آبله مرغان بیماری ویروسی شناخته شده‌ای با سابقه طولانی است و می‌توان گفت از اوایل پیدایش انسان این بیماری وجود داشته است و قدمت خیلی طولانی دارد؛ آبله مرغان از راه تنفس منتقل می‌شود اگر فردی به این بیماری مبتلا نشده باشد کنار فردی که مبتلا به آبله مرغان است به این بیماری مبتلا خواهد شد.


وی بیان کرد: ذرات تنفسی آلوده به ویروس آبله مرغان از طریق هوا وارد مخاط بینی و جذب خون شده و در غدد لنفاوی می‌رود و زمانی که ویروس در محل‌ها قرار گرفت، شروع به تکثیر می‌کند این تکثیر از هفتالی ۱۴ روز طول می‌کشد و زمانی که ویروس به تعداد کافی برسد تکثیر ادامه پیدا می‌‌کند که به این دوره، دوره نهفتگی یا کمون می‌گویند، پس از آن علامت‌هایی در بدن پدیدار می‌شود که بیشتر درد در ناحیه گردن است.
ضایعات پوستی پیامد ابتلا به آبله مرغان

عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه برخی از ضایعات آبله مرغان به صورت پوستی بروز می‌کنند، گفت: ضایعات آبله مرغان کلیه نقاط بدن را درگیر می‌کند، این ضایعات قرمز رنگ هستند و گاهی به صورت تاول خود را نشان می‌دهند و بعد زخم می‌شوند که به این زخم‌ها کراست نیز می‌گویند.


شفیعیان ادامه داد: با توجه به اینکه آبله مرغان بیماری عمیقی نیست از این رو خیلی جای بر پوست نمی‌گذارد؛ در افرادی که رنگ زمینه پوستشان تیره است جای آبله تیره‌تر خواهد بود؛ کراست‌ها در عرض چند هفته مرتفع می‌شوند.

وی تشریح کرد: فرو رفتگی مشکل بعدی آبله مرغان است که در این حالت اگر ضایعات عمیق باشند خود ضایعه عفونت پیدا می‌کند و در نهایت اگر توسط فرد دستکاری شده باشد این فرورفتگی‌ها برجای خواهند ماند؛ برای درمان هر چه سریع‌تر از لیزر استفاده می‌کنیم وگرنه به صورت دائمی خواهد ماند، در برخی مواقع از درمان دارویی نیز استفاده می‌شود، اما این نوع درمان تنها تا حدودی جای فرورفتگی را درمان می‌کند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان افزود: مشکل بعدی آبله مرغان این است که در محلی که آبله مرغان زده ضایعات عمیق، هم‌رنگ پوست و یا بدون رنگ خواهد بود؛ بعد از اینکه کراست افتاد درمان دارویی شروع می‌شود که با درمان دارویی بهبود پیدا می‌کند، ولی در بیشتر موارد آثاری از رنگ باقی خواهد ماند.


شفیعیان ادامه داد: مشکل بعدی در آبله مرغان اسکار هیپرتونیک و کلوئید است؛ ضایعاتی عمیق که بعد از گذشت چند هفته از سطح پوست برجسته‌تر می‌شوند، اگر این ضایعات خفیف باشد به آن اسکار هیپرتونیک می‌گویند و اگر شدید باشد به آن کلوئید گفته می‌شود، محل شایع این نوع ضایعات قفسه سینه، پشت و ناحیه پایین صورت و گردن است، به محض مشاهده این ضایعات درمان دارویی و لیزر شروع می‌شود و چون ضایعات شدیدی هستند آثار به جای می‌گذارند.

وی یادآوری کرد: آبله مرغان ممکن است علاوه بر ناحیه پوستی اطراف پوست را نیز درگیر کند، به طور مثال اگر در اطراف چشم باشد ممکن است به قرنیه چشم هم اثابت کند که درمان آن را متخصص چشم پزشک انجام می‌دهد؛ آبله مرغان بیماری است که خود به خود بهبود می‌یابد و به ندرت عوارض به همراه دارد.

جعفر غفارزاده متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیماری آبله مرغان اظهار کرد: بیماری آبله مرغان نیز منشا ویروسی دارد و بیشتر در بهار شیوعی بیشتر دارد؛ بیشتر کودکان در سن مدرسه دچار این بیماری می‌شوند؛ بیماری سرایت کننده‌ که ممکن است تعداد زیادی افراد به آن مبتلا شوند.


وی با اشاره به اینکه آبله مرغان جوش‌های آب دار بر روی بدن ایجاد می‌کند، گفت: فردی که دچار آبله مرغان شده است دچار تب و احساس خارش شدید می‌شود؛ این بیماری پس از گذشت یک الی ۲ هفته در صورت انجام دقیق مراقبت‌های درمانی بهبود پیدا می‌کند.


غفارزاده درباره علائم آبله مرغان، گفت: رخوت و بیحالی، تب، جوش‌هایی در صورت نشانه آبله مرغان است؛ در ابتدا دانه‌هایی ریز نمایان می‌شود و بعد به تاول‌هایی تبدیل می‌شود و بعد آن زخم خوب می‌شود، زمانی که تاول‌ها خشک شوند امکان سرایت بیماری کم می‌شود.


این متخصص طب سنتی درباره راه‌کاری درمانی آبله مرغان در طب سنتی، ادامه داد: زمانی که جوش‌ها و تاول‌ها خارش دارد می‌توان از داروهای موضعی صدر و مورد و روغن گل محمدی استفاده کرد؛ برای درمان تب در دوران بیماری می‌توان از ماءالشعیر طبی، عناب، خاک شیر و شکر سرخ استفاده کرد.

وی تشریح کرد: در اغلب موارد جای تاول در صورت و اندام‌ها باقی نمی‌ماند و باید دقت کرد که به هیچ عنوان نباید آنها در صورت دستکاری و کند؛ پزشکان برای درمان جای جوش از تیکه برداری و خال برداری استفاده می‌کنند و همچنین حجامت نیز در درمان مفید است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: درمان ، آبله مرغان ، ویروس

منبع: ناطقان

کلیدواژه: درمان آبله مرغان ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۹۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر

کیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی کبد است که صفرای ترشح شده از کبد در آن تجمع یافته و هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترک (CBD) به روده باریک ریخته می‌شود.

به گزارش ایسنا، سنگ های صفراوی رسوبات سخت شده مایع گوارشی به نام صفرا در کیسه صفرا هستند. همچنین اندازه آنها از کوچکی به اندازه یک دانه شن تا بزرگی به اندازه یک توپ گلف متغیر است.

دکتر «ایروینگ خورخه»، جراح عمومی مایو کلینیک در این باره می‌گوید: افرادی که درد و سایر علایم ناشی از سنگ‌های صفراوی را تجربه می‌کنند معمولاً نیاز به جراحی برداشتن کیسه صفرا دارند.

به گفته این متخصص، در این مواقع ممکن است درد شدید و ناگهانی در شکم یا کمردرد را تجربه کنید و حتی ممکن است حالت تهوع یا استفراغ داشته باشید.

دکتر خورخه می‌گوید: به طور معمول، علایم درد مرتبط با کیسه صفرا، درد همراه با وعده‌های غذایی است و معمولاً بعد از خوردن وعده‌های غذایی چرب رخ می‌دهد.

او می گوید دلایل متعددی وجود دارد که کیسه صفرا شما می تواند سنگ کیسه صفرا ایجاد کند. شایع ترین علت آن چیزی است که می خورید. رژیم غذایی سرشار از فیبر و کلسترول و چربی کم، خطر ابتلا را کاهش می دهد.

سنگ های صفراوی به دلیل عدم تعادل در ترکیب شیمیایی صفرا در داخل کیسه صفرا ایجاد می شوند. بنابراین، کلسترول صفرا بیش از حد بالا می رود و کلسترول اضافی به سنگ تبدیل می شود. اگر فردی اضافه وزن و دیابت داشته باشد و زیاد چربی مصرف کند، در معرض خطر بیشتری قرار دارد. در صورت مشاهده علایمی مانند درد مکرر در ناحیه شکم، اسیدیته شدن بیش از حد، حالت تهوع، استفراغ و ... به پزشک مراجعه کنید زیرا تاخیر در تشخیص می تواند منجر به عوارض دیگری شود.

دکتر خورخه می گوید: بومیان آمریکایی و جمعیت اسپانیایی تبار و همینطور زنان در خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند. همچنین با افزایش سن، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستیم.

این متخصص اظهار کرد: وقتی سنگ کیسه صفرا داشته باشید، آنها خود به خود از بین نمی روند و درمان توصیه شده، جراحی برای برداشتن کیسه صفرا است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، دکتر خورخه می گوید: این عضوی از بدن است که مردم می توانند بدون آن زندگی کنند و هیچ عواقب طولانی مدتی ناشی از برداشتن آن نداشته باشند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن