Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@19:29:12 GMT

داروی آبله میمون تی پوکس مجوز مصرف ندارد

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۷۳۴۴۲

داروی آبله میمون تی پوکس مجوز مصرف ندارد

در حالی که آبله میمون هم اینک در تمامی قاره‌های جهان در حال گسترش است، سازمان غذا و داروی آمریکا سخت‌گیری‌های زیادی بر اعطای مجوز برای دارو‌های تولید شده در این زمینه اعمال می‌کند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، آژانس سلامت آمریکا اعلام کرد گرچه شرکت سیگا (SIGA) هم اینک اقدام به تولید دارویی به نام تی پوکس (TPOXX) برای درمان آبله میمون کرده است، اما تا زمانی که داده‌های رسمی در آزمایش‌های انسانی موثر و بی‌خطر بودن این دارو را تایید نکند، به آن مجوز مصرف نخواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دارو هم اینک به صورت بسیار محدود در آمریکا توزیع شده است و تنها در شرایط خاص و در صورتی که بیمار علائم بسیار شدید داشته باشد به ناچار مورد استفاده قرار می‌گیرد (compassionate use). از ۲۲ ژوئیه تاکنون ۲۲۳ بیمار به کمک داروی تی پوکس درمان شده اند. این در حالی است که شمار مبتلایان به آبله میمون در آمریکا از مرز ۶ هزار تن عبور کرده است.

سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ۲۰۱۸ داروی تی پوکس را برای درمان آبله مرغان در بزرگسالان و کودکان مورد تایید قرار داده بود. هم اینک مقامات بهداشتی انگلیس و اتحادیه اروپا استفاده از این دارو را برای درمان هر دو بیماری آبله مرغان و آبله میمون تایید کرده اند.

با این حال، داروی تی پوکس تنها در افراد سالم مورد آزمایش قرار گرفته است و دانشمندان می‌گویند ممکن است در افراد مبتلا به آبله میمون عوارض جانبی داشته باشد. به دلیل نگرانی‌ها از همه گیر شدن آبله میمون در جهان، از ماه مِه تاکنون ایالات متحده بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار دوره درمانی از این دارو را ذخیره کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آبله میمون آبله میمون هم اینک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۳۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدحیدر محمدی، در خصوص تأمین داروی بیماران تالاسمی، گفت: چند سالی است که با مشارکت انجمن تالاسمی و متخصصین خون و آنکولوژی روند تأمین داروی این بیماران با استفاده از دارو‌های تولید داخل بهبود یافته است.

وی افزود: بخش عمده داروی آنها از محل تولید داخل تأمین می‌شود.

محمدی با اشاره به اینکه تمامی دارو‌های بیماران تالاسمی در کشور تولید می‌شود، گفت: با توجه به تقاضای برخی بیماران و تفاوت اثربخشی روی آنها، بخشی از سهمیه تأمین داروی این بیماران از مسیر واردات صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ میزان دارو‌های وارداتی بیماران تالاسمی افزایش چشمگیری داشت که با تلاش بانک مرکزی و تأمین ارز تأمین دارو نیز انجام شد. امسال نیز امیدواریم که با کمک بانک مرکزی و تأمین ارز مورد نیاز داروی این بیماران را تأمین کنیم.

محمدی با اشاره به اینکه میزان تولید و واردات داروی بیماران تالاسمی رشد خوبی داشته است، گفت: بخشی از هزینه‌های داروی این بیماران توسط بیمه سلامت و صندوق بیماران صعب‌العلاج تقبل می‌شود تا بیماران دغدغه‌ای برای تأمین دارو نداشته باشند.

وی با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود، افزود: برخی از شرکت‌های خارجی به بهانه تحریم از فروش دارو به ایران ممانعت می‌کنند، که دلیل برخی کمبود‌های مقطعی همین محدودیت‌های بین المللی است.

به گفته محمدی، در سازمان غذا و دارو به صورت مستمر هر مسیری را برای تأمین داروی بیماران سپری می‌کنیم و تلاش می‌کنیم در حد نیاز عزیزانی که نسبت به داروی داخلی حساسیت دارند به داروی وارداتی نیز دسترسی داشته باشند.

وی در خصوص تأمین داروی بیماران خاص اظهار کرد: داروی بیماران خاص به صورت مستمر تأمین می‌شود، اما داروی بیماران نادر دارو‌هایی هستند که بعضاً هزینه اثربخشی آنها به اثبات نرسیده و ممکن است خود کشور تولیدکننده نیز در حال بررسی هزینه اثربخشی آن باشد؛ بنابراین هزینه اثربخشی دارو قبل از ورود به کشور باید بررسی شود.

محمدی افزود: عمده داروی بیماران خاص در کشور تولید می‌شود، اما ممکن است در مورد برخی کمبود‌ها بحث تولید داخل و نمونه خارجی باشد که طبیعتاً مکلف هستیم دارو‌هایی که دارای مشابه تولید داخل هستند و اثربخشی آنها به اثبات رسیده را مورد حمایت قرار دهیم، اما در صورتی که اثبات شود نمونه داخلی روی بیمار اثرگذار نیست سهم کمی از بازار از طریق واردات تأمین می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «داروی رشد مجدد دندان» تولید شد
  • توسعه ریز داروی ایرانی برای درمان عفونت های قارچی ناخن
  • وزارت بهداشت : محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد
  • سازمان غذا و دارو مجوز مصرف روغن آفتابگردان آلوده به سموم را نمی‌دهد
  • وزارت بهداشت: محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد
  • داروی ایرانی SMA در چه مرحله‌ای است؟
  • مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو منصوب شد
  • هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود